Ahoj Iva,
som veľmi rád, že sa Ti program páči. Snažím sa od začiatku, aby bol jednoduchý, ale pritom rýchly, prehľadný a užívateľsky príjemný. Ver mi, stálo ma to však veľa úsilia a času. Program som však dlhé roky robil s chuťou a radosťou...
Na stránkach programu uvádzam, že
a) program je freeware
b) po pridaní 2000 záznamov sa zablokujú niektoré funkcie programu
c) užívateľ, ktorý podporí program sumou 250 CZK alebo 10 EUR získa licenčný kľúč (resp. až 5 ks), ktorý mu odomkne zablokované funkcie.
Kým užívateľ nemá prekročených 2000 záznamov, Licenčný kľúč nepotrebuje (pretože sú všetky funkcie odomknuté). Licenčný kľúč však môžem dať užívateľovi až po prekročení spomínaných 2000 záznamov. Pretože až vtedy sa v programe objaví správa pre užívateľa o zablokovaní niektorých funkcií a o možnosti objednať si Licenčný kľúč. A práve v objednávke sa nachádza tzv. Licenčné číslo (t. j. sériové číslo disku, na ktorom má užívateľ program).
Po vyplnení objednávky (vyplní sa len meno a štát) je potrebné túto zaslať e-mailom na moju e-mailovú adresu. Na základe tejto objednávky, v ktorej je Licenčné číslo, ja vygenerujem zašifrovaný Licenčný kľúč, ktorý odomkne spomínané funkcie len na danom disku (teda nie na inom počítači).
Ak je platba už vopred uhradená, užívateľovi zašlem licenčný kľúč na základe jeho objednávky ešte v ten deň (resp. najneskôr na druhý deň). Jedine v prípade, keď som mimo domova (napr. na dovolenke), nechám užívateľovi správu, že mu kľúč zašlem o niečo neskôr. Licenčný kľúč zasielam presne na tú istú e-mailovú adresu, odkiaľ príde objednávka.
Zatiaľ som zaslal každému užívateľovi, ktorý program podporil a zaslal vyplnenú objednávku, licenčný kľúč. Tým užívateľom, ktorí ma podporili, ale neposlali objednávku, som kľúč neposlal (pretože som nemal ich objednávku s licenčných číslo disku). Keďže v platbe sa nikde nespomína ich adresa (ani len e-mailová), aspoň touto cestou im ĎAKUJEM.
Už pár krát sa stalo, že užívateľ nemal ešte prekročených 2000 záznamov, poslal platbu (podporu) a pýtal Licenčný kľúč. Keď som mu vysvetlil, ako je to s generovaním, zatiaľ každý reagoval pokojne s tým, že raz sa k tým 2000 záznamom dostane a pošle mi svoju objednávku až potom. Verím, že svoju skoršiu finančnú podporu programu nikdy neľutoval.