Petr M. wrote:Mě to přijde naprosto zbytečné.
Na podílové fondy a akcie má každá společnost, která to poskytuje svoje vlastní nástroje a grafy, tak proč to honit přes RQM?
Mě to přijde jako snaha si do RQM nacpat úplně všechno ... s trochou nadsázky jen čekám, kdy přijdeš s požadavkem jak tam psát, kolikrát denně jsi vykonal potřebu
Ne, teď vážně ... vymýšlí se tu naprosté hovadiny. S akciemi a fondy pracuji denně a tohle by mě fakt nenapadlo!
Pretoze napr. investicie do fondov cez poistovnu /robil som ich pre 10timi rokmi, teraz viem, ze to bola hlupost/, maju dopatratelne kurzy iba par rokov naspat. Naviac co poistovne zverejnuju, tak mlzia, mlzia, mlzia....
Co sa tyka napchat do RQ Money vsetko - je to predsta nastroj pre uctovnictvo, financie. A tam patria penazne prostriedky, valuty, devizy, uvery, akcie, podielove fondy.....atd. Nevidim dovod pouzivat X nastrojov a medzi nimi si robit potom nejake medzisucty, ak by to efektivnejsie a pohodlnejsie islo z jedneho programu. Iny SW na domace financie taketo moznosti ponuka, tak ma zaujimalo, ako sa to uctuje v RQ money. Teraz viem, ze tato oblast je iba minimalna.
Ad ine evidencie - neni zle si vselico evidovat. Na to dobre padnu poznamky, ked clovek po rokoch sa dopatria k niecomu, co aj zabudol Napr. si uctujem podrobnu evidenciu potravin, aby som si mohol udrziavat priblizne pomer spotreby za urcite obdobie a planovat nakup do zasoby, pripadne pri niektorych polozkach zase dodrziavat kriteria, ktore som si stanovil na dodrziavanie zdravsieho zivotneho stylu /napr. aby neprevladali niektore potraviny nad dalsimi a podobne/.
Nie kazdy pracuje s fondami a akciami. Investoval som do niecoho pred 10timi rokmi, inde zase som pravidelne rocne platil a teraz to po 10tich rokoch zacal analyzovat a zistujem, ze aj ked mal clovek akciove fondy a poradcovia mu mazali med okolo huby, tak po jednoduchom spocitani vydvavkov a zostatku, je clovek este na tom v strate /vacsinou som investoval cez poistovne s minimalnou poistkou - vtedy to banky este neponukali/. U bank bol vyvoj sice lepsi, ale tiez pocas dlhych rokov je tam stale strata. Strata napriek tomu, ze grafy spolocnosti ukazuju ako to rastie. Nehovoriac to tom, ze niektore sa nedaju ani kontrolovat v realnom case, ale skor spatne po 3 tyzdnoch.
Tak sa len snazim vyuzit co mam, na lepsiu evidenciu, aby som nemusel vymyslat uz vymyslene, kedze sa v tom zas tak dobre neorientujem /fondy/. Ale nakoniec bude na to Excel/Calc asi najlepsi