Petr M. wrote:loktibrad: to je sice hezké, ale já mám celý filtr standartně vypnutý. chci vždy vidět všechny transakce. jinak je pro mě osobně tne program k prdu, když budu sledovat jen aktuální dny.
Díky za radu, ale to co navrhuješ je opravdu nesmysl. Aplikace by měla ukazovat správný zůstatek v jakémkoliv stavu, ne pouze při splnění podmínek správné teploty vzduchu, směru větru a počtu srážek.
Pozri. Ze nevyuzivas filter, je tvoja vec. Zober si to logicky. Na zaklade coho, ma aplikacia vediet, ze skutkovy stav este nenastal ? Na zaklade systemoveho datumu ? Co ked mam v systeme nastaveny zly datum, alebo si nahodim skutkovy stav vopred, ktory sa uz stane ?
Ak chces realny stav, nastav si filter na datum, ku ktoremu ma realny stav ukazovat. Potom je vsetko OK.
Tebe by vyhovovalo, aby to pocitalo, ako chces, ale Slavik to musi robit univerzalne, t.j. inemu uzivatelovi by to mohlo vyhovovat inak. Pokial mas zapnuty filter, pocita to korektne. Je to uplne logicky spravne. Pretoze potom moze clovek kontrolovat stavy v jednotlivych dnoch.
Stejne sa filter uklada, takze aky je problem, raz si ho nastavit na aktualny datum a mat klud ?
---------------------------
Uvediem priklad proti, preco je dobre tak, ako to je.
Nahodi si clovek platbu v transakciach s buducim datumom. Odhadovana suma, odhadovany datum. Mozem sa presne trafit a potom nemusim tu platbu spatne ani opravovat. Netrafim sa, tak prepisem cas.
Teraz k pocitaniu - nahodim tam sumu s buducim datumom a automaticky to odpocita.
Ak tam nahodim viac sum, tak mam dobru predikciu buduceho stavu a na zaklade toho viem lepsie naplanovat vydavky, lebo viem kolko ostane. Nechcem buduci stav, nastavim si aktualny. Takto sa to da vyuzivat na buduce planovanie, aj aktualny stav. To co navrhujes ty, je dobre len z hladiska aktualneho stavu, nie univerzalne.
A prave ta predikcia buduceho stavu je jedna z mala funkcii, ktore riesi malo programov. Podla uzivatelskych ohlasov malo predikciu najlepsie rozpracovane vraj MS Money a ine SW to snad ani neriesia. Nebolo by zle, keby RQ Money vedelo takto nazriet trosku aj do buducnosti, lebo to ukazuje na stav - ked si kupim, ci zaplatim teraz toto, budem mat v buducnosti na hento, tamto ?
Inak, vdaka za otvorenie tejto temy - sposobm akym to pocita teraz, ma napadol az pri pisani prispevku, ze je to vhodne na predikciu vyvoja nakladov. Skusim si to nejak zapracovat do momentalneho stylu uctovania. Ani som si neuvedomil, az teraz, ako sa to da zaujimavo vyuzit