Topic: Podrobnejsie vyhladavanie v popise

Da sa to momentalne nejak, alebo dalo by sa nejak - vyhladavat podrobnejsie v popise ? Cez nejake znacky, operatora...?

Ak vyhladavam jedno slovo, vyfiltruje transakcie, ktore to slovo obsahuju.

Da sa nejak vyhladavat stylom, ze napisem 2 slova a vypisalo by filter, kde sa zhoduju iba obe naraz, alebo sa zhoduje vyraz z prveho i druheho slova, cize nie prienik, ale sucet ?

Pripadne, ak by som chcel vyhladavat opacne - teda vsetko okrem slova, alebo okrem slov...?

Re: Podrobnejsie vyhladavanie v popise

Zatiaľ nič z toho nefunguje, čo si uviedol.
Prienik môžem to doplniť, dáva mi zmysel.
Čo mi nedáva zmysel, je opačné vyhľadávanie (všetko okrem). Je to využiteľné?

3 (edited by loktibrad 2014-12-14 12:19:16)

Re: Podrobnejsie vyhladavanie v popise

Mozem hladat nieco, co chcem vyfiltrovat prec, lebo to moze negativne ovplyvnit napr. sumar. Ak by som hladal prienik, alebo sucet, tak ma mozu zaujimat tieto hodnoty. Ale opacna hodnota je tiez zaujimava.

Je to o pohlade na vec. Niekedy je zaujimavy pohlad typu obrat, ked urcite vydajove transakcie ukazuju celkove vydaje. A niekedy su zaujimave iba ciste naklady /spotreba/ bez obratu. Z hladiska uctovnictva nie vsetky vydaje su naklady.

Mozem kupovat nieco momentalne vo viacerych kategoriach, niektore polozky, ktore kupim akoby do zasoby. Ked budem vsak po case robit analyzu, tak mi tieto polozky negativne ovplyvnia statistiku - alebo pohlad na hospodarenie v danom mesiaci. Moze sa zdat, ze som nieco presvihol, ale opak moze byt pravdou, ze hospodarenie bolo OK a len sa kupovalo do zasoby.

Ale rozhodni na vlastnom uvazeni, to je len moj nazor  smile
--------------
Ono by nebolo zle, keby si ludia vymenili aj informacie, ako konfigurovat ucty v RQ Money, ako to nastavit tak, aby sa porovnavali rovnake informacie a nie hrusky s jablkami.