Topic: seznam osob v aplikaci

Ahoj Slávík,
mám takový dotaz. Doteď jsem to totiž nemusel řešit, ale nyní jsem si přidal do aplikace druhou osobu, na kterou eviduji záznamy.

Problém je, že ve všech nových transakcích se mi by default teď nabízí právě ta druhá osoba a já musím v 95% transakcích překlikávat na sebe, na což samozřejmě ze zvyku zapomínám a pak je v těch datech bordel.

Chápu, že je to můj problém související s léty vypěstovanou zvyklostí, přesto se zeptám, je nějaký způsob, jak upřednostnit jednu osobu před druhou?

Něco jako je v seznamu kategorií pořadové číslo, podle kterého jsem schopen si nastavit pořadí položek.

PS: neplánuješ nějakou funkci na svázání osoby s konkrétními kategoriemi? Myslím něco jako, že pokud vyberu kategorii A, automaticky mi to vybere osobu B, neboť vím, že tuto nákladovou kategorii obsluhuje jen ona.

díky Petr

2 (edited by loktibrad 2014-12-30 19:25:51)

Re: seznam osob v aplikaci

Zda sa, ze osoby su radene podla abecedy a preferovana je abecende prva.

Na zmenu preferencie, ak sa vo vacsine pripadov pouziva nejaka osoba, by momentalne mohlo stacit pouzit:

miesto pomenovania OTEC, DCERA, kde radi prve D, potom O.... pomenovanie 1-OTEC, 2-DCERA, ktore to bude radit podla 1,2.

Takto bude osoba 1 preferovana vzdy. Skusal som to, zda sa, ze to funguje, ak sa osoba premenuje aj s cislom v mene.

Petr M. wrote:

Chápu, že je to můj problém související s léty vypěstovanou zvyklostí, přesto se zeptám, je nějaký způsob, jak upřednostnit jednu osobu před druhou?

Zatiaľ v programe nie je na to vstavaná funkcia. Loktibrad správne uvádza, že to program radí v zozname abecedne. Jeho rada je zatiaľ funkčná (možno netreba použiť ani číslo pred osobu, stačí možno len znak _ (ak sa to týka len uprednostnenie jednej osoby).

Petr M. wrote:

PS: neplánuješ nějakou funkci na svázání osoby s konkrétními kategoriemi? Myslím něco jako, že pokud vyberu kategorii A, automaticky mi to vybere osobu B, neboť vím, že tuto nákladovou kategorii obsluhuje jen ona.

Zatiaľ určite nie. I keď rozumiem Tvojej požiadavke, je to už trochu vyšší level, s ktorým by mohli mať problém jednoduchší užívatelia. Obávam sa, že by sa trochu stratili v programe a boli by zmätení, ak by sa im napr. neponúkali nejaké osoby (príp. účty, kategórie a pod.).

Slávik, díky za odpověď. Upravím si tedy názvy lidí. Hezký nový rok