Ahoj, tak jsem taky zkusil novou verzi. Import proběhl v pořádku, tedy alespoň toho, co se importuje.
Zatím čeho jsem si všiml během pár sekund:
- dole v seznamu účtů se mi zobrazují i Pasivní účty. v okně transakcí je to ale správně
- v seznamu transakcí se mi ve staré verzi líbilo, že Suma u převodů byla zvýrazněna barevně jinak. To jsem hned na první pohled poznal, že je to převod a ne Příjem/výdaj. Jasně, je to vidět vlevo na té ikoně, ale opticky člověk kouká primárně hlavně na částku a ne na ikony. To je prostě o nějaké logice ergonomie
- při 15t. záznamech nepociťuji rozdíl v rychlosti na Windows
- bez těch hodin vlevo dole bych se obešel. jak praví klasik, "ty stěrače a ostřikovače hlásit nemusíte, to přeci vidí" :-D
- někde chybí překlady, někde jsou špatně, ale to se asi doladí
- při zadávání nové transakce nefunguje v rozbalovacích seznamech zadávání pomocí více písmen za sebou. ve staré verzi např. v poli účtu zadám Ai a najde mi to Airbank. Tady zadám Ai a nejdřív mi to najde Airbank, ale po stisknutí I mi to přejde na účet začínající písmenem I. To samé u partnerů apod. kde se to projevuje fakt ještě hůř protože pokud nechci klikat myší ale jen psát, tak je to v delším seznamu nepoužitelné. V popisku to ale funguje správně
- názvy účtů se teď v rozbalovacím poli transakce zobrazují v nějakém jiném pořadí, takže když jsem za těch 13 let zvyklý na nějaké pořadí a ledu poslepu, tak v nové verzi na konci mám úplně jiné zadání transakce. proč se mi nejdřív zobrazuje účet s názvem Airbank - EUR a pak teprve Airbank?
- po zavření a otevření programu se mi zavřou zase všechny filtry vlevo a musím na ně znovu klikat a rozbalovat. já bych je rád viděl stále otevřené, k čemu to je, že se ty nabídky zavřou?
- program si nepamatuje šířky sloupců po otevření. navíc třeba dole v sumarizaci nejde šířka ani měnit, takže mi některé údaje lezou za roh a já ty sloupce nemohu zúžit
- není nutné, aby se aplikace při každém zavření ptala, zda ji chci zavřít
víc jsem neměl možnost vyzkoušet, nicméně ono je to celkově tak překopané, že vlastně je to pro mě zase změna k "horšímu" protože se musím naučit ovládat tu aplikaci jinak, než jsem jí ovládal doposud. Asi jsem divnej, já tyhle změny, kdy se vlastně posune políčko z bodu A do bodu B ale bez jakéhokoliv cíleného důvodu třeba kvůli zlepšení funkce prostě nechápu.
Jsem ajťák, na změny jsem zvyklý, ale musí to mít vždy nějaký důvod a nestačí jen to, že co bylo vlevo je teď nahoře a co bylo vpravo je dole aniž by bylo jasné proč k té změně došlo.
Pak to vypadá, že jsi udělal jen změnu pro změnu, jako microsoft s nabídkou Start ve Windows. Nikdo to nechtěl, nikdo to nechápe, ale je to prostě jinak.
To není kritika, ale pouze můj poznatek a dokud mi nevysvětlíš proč to tak je a v čem to zlepšuje ergonomii práce s aplikací, tak ten poznatek nezměním. Samozřejmě, ve finále si na to zvyknu, když mi nic jiného nezbyde, ale to asi nemá být výsledek dělat něco se stejným výsledkem, jen jiným způsobem.