Re: Verzia 3.0

Ludek wrote:

jaká je pravděpodobnost, že bude RQ Money 3.0 ve verzi pro MAC OS?

Ľuďku, zatiaľ malá. sad Nebudem Ti klamať.
Aktuálne mám nachystanú testovaciu verziu 3.x pre Windows a Linux (možno ju vydám už na Veľkonočný pondelok). Pre MacOS neviem zohnať PC, na ktorom by som to skompiloval (o kúpe Macu zatiaľ neuvažujem, nakoľko mi doma bohato stačia dva operačné systémy, ktoré som spomenul). Ale priznám sa, že som zatiaľ veľmi nehľadal Mac v mojom okolí, lebo sa snažím všetku energiu dávať do programovania. Aj keď nemám skúsenosti s kompiláciou programu pre MacOS, mohol by som program skompilovať na nejakom cudzom Macu. Podmienkou je, aby mal užívateľ na Macu nainštalovaný programovací jazyk Lazarus.
Tuším predvlani skúšal inštalovať Lazurus na Macu albertoto, ale boli s tým značné komplikácie a ja som ešte nemal nachystaný program na vydanie. Takže z toho napokon zišlo. Ale teraz by to stálo za pokus, keby sa našiel šikovný užívateľ (a majiteľ) Macu, ktorý by si vedel nainštalovať Lazarus a ja by som poskytol zdrojové kódy pre kompiláciu RQMoney 3.x.

Já sám nemám s tímto vůbec žádné zkušenosti a ani nevím o nikom, kdo by si stím poradil.

Tuším predvlani skúšal inštalovať Lazurus na Macu albertoto, ale

Ahoj Slavik. Áno, bol som to ja. Lazarus som mal nainštalovaný. Medzitým však tento môj 11 a ½ ročný "deduško" začal mať silnejšie výkonnostné rezervy a najmä sa nedali naň nainštalovať asi 3 posledné veľké verzie MacOS. Ani Catalina, ktorá už bola iba 64-bitová a 32-bitové aplikácie na nej nednoducho nejdú. To bolo silne limitujúce.

Aktuálne mám nový Macbook s M1 Pro procesorom. Nové M1 procesory sú ďalšia generačná zmena a nie všetky aplikácie písané pre MacOS bežiace na Intel procesoroch bežia na MacOS s M1 procesormi.
Inými slovami, neskúšal som ešte inštalovať Lazarus na nový Mac a M1, ale môžem to skúsiť po nejakých inštrukciách, ako na to. Tie pôvodné som zabudol yikes

Pre niekoho, kto by mal záujem nainštalovať si na svojom Macu vývojové prostredie Lazarus (možno aj za cieľom kompilácie zdrojových kódov pre MacOS), uvádzam tento odkaz, kde je možné nájsť návod. Postup je dosť náročný a hrozí, že pri nesprávnom postupe inštalácia nebude úspešná.  smile

Je tam zverejnená aj matica kompatibility, ktorá tvrdí, že Lazarus by mal fungovať na Macu OSX od verzie 10.11 (El Capitan) až po súčasnú verziu macOS 12 (Monterey).

Ahojte,
ďalšiu testovaciu verziu 3.x ešte dnes nevydám (ako som avizoval).
Stále na nej robím a nie je dokončená tak, ako som predpokladal (a ako by som si želal).
Ozvem sa, akonáhle bude verzia vydania schopná. Prosím o trpezlivosť.

Zdravím všetkých skalných priaznivcov,
mám jednu dobrú správu - testovacia verzia 3.0 vyjde budúci víkend (14.8.2022).
Verím, že sa máte na čo tešiť.

Testovacia verzia 3.0 (beta 5) bola dnes vydaná. Sťahovať môžete odtiaľto.
https://www.rqmoney.eu/forum/viewtopic. … 2356#p2356

83 (edited by albertoto 2022-09-03 12:28:28)

Zdravím všetkých priaznivcov,
na úvod vďaka Slávikovi za jeho neutíchajúcu snahu, energieu a kopu času pre vytvorenie novej verzie.

Po návrate z dovolenky som skúsil aspoň letmo otestovať verziu "beta 5", na MacOS, zatiaľ starým spôsobom (t.j. virtuálny Windows 10 64bit v aplikácii CrossOver).
Postrehy:
*Vytvorenie apky RQMoney 3.0.0 bety 5 - OK.
*Vytvorenie čistej databázy RQ3 a import odšifrovanej kópie reálnej databázy verzie 2.4.3 (20220 transakcií/ 116 kategórií a podkategórií)- OK. Zašifrovanie - OK.
*Zoznam plánovaných transakcií v plánovači nebol prenesený vôbec (len konštatujem). Asi ich bude potrebné vytvoriť nanovo ?
*Reporty a rozpočet sú zatiaľ nefunkčné (to príde neskôr, ak si pamätám).
*V nastavení záloh posúvam posúvačom, ale vlastne nevidím, koľko záložných súborov mám nastavených (prkotina, ale zaregistroval som)
* Pri zvolení transakcie alebo zvolení položky nejakého zoznamu sa mi síce zvýrazní zvolená položka formou invertovaného farebného kurzoru, ale je to veľmi tmavo modrá farba pozadia a text zostáva čierny, t.j. nie je ho defacto vidieť. Asi pôvodne chcel byť invertovaný výber bielou farbou textu na tmavomodrom pozadí (je to prkotina, ale postrehol som).
* Už neviem, pri akom režime ukladania (myslím že keď som vypol ukladanie automatickej šírky stĺpcov), tak mi pri znovuotvorení databázy "zmizli" stĺpce dátum, hodnota a mena. Musel som myšou chytiť ľavý okraj záhlavia stĺpca, pred ktorým som očakával chýbajúci stĺpec a potiahol doprava. Chýbajúci stĺpec sa objavil smile

Zatiaľ v rýchlosti všetko.

P.S.:
*Windowsáci ma síce zožerú, ale na Macbooku napríklad nemám klávesy ako INS. To jest ak chcem pridať transakciu alebo duplikovať ju, musím kliknúť pravým tlačítkom myši alebo touchpadu a vybrať možnosť pridať transakciu INS alebo kliknúť nižšie na preddefinované tlačítka pod zoznamom transakcií. (To je len subjektívny postreh či zvyk. Je to naozaj prkotina).
* Všimol som si že keď dám pravé tlačítko na transakciách, tak v dostupnom menu je niekde v strede že Upraviť a pri tom je zobrazená skratka DEL. Zvolené menu naozaj chce vymazať transakciu. Takže by mal byť popis Vymazať a nie Upraviť.
Obdobne pri druhom popise Pridať+ je skratka Space a otvorí to opravu transakcie. Takže by tam mal byť asi popis Upraviť alebo Opraviť. (prkotiny ale objavil som)

Inak pri mojej databáze s 20000+ záznamami je reakcia programu a zobrazenie transakcií napr. pri vybraní zvoleného časového obdobia alebo iného filtra, pridanie transakcie, a pod. so zápisom do databázy znateľne pomalšia vo verzii 3.0.0 ako v 2.4.3. Ale to asi neovplyvníme. smile

Ahoj albertoto,
vďaka za cenné pripomienky.

albertoto wrote:

*Zoznam plánovaných transakcií v plánovači nebol prenesený vôbec (len konštatujem). Asi ich bude potrebné vytvoriť nanovo ?

Áno, program zatiaľ importuje len transakcie (s číselníkmi). Plánovač možno dorobím neskôr, zatiaľ je inej práce ešte dosť. smile

albertoto wrote:

*Reporty a rozpočet sú zatiaľ nefunkčné (to príde neskôr, ak si pamätám).

Áno, na rozpočte práve pracujem. Užívateľ si bude môcť vybrať medzi rozpočtom zostaveným z kategórií alebo rozpočtom z podkategórií. Predstavím to v najbilžšej testovacej verzii.

albertoto wrote:

V nastavení záloh posúvam posúvačom, ale vlastne nevidím, koľko záložných súborov mám nastavených

Programoval a testoval som to v Linuxe, tam to zobrazuje OK. Overím to vo Windows a opravím. Aj keď sú to prkotiny. big_smile Niekedy sú tie maličkosti tiež dôležité.

albertoto wrote:

Pri zvolení transakcie alebo zvolení položky nejakého zoznamu sa mi síce zvýrazní zvolená položka formou invertovaného farebného kurzoru, ale je to veľmi tmavo modrá farba pozadia a text zostáva čierny, t.j. nie je ho defacto vidieť

Opravil som to, bola to moja chyba (farbu textu označenej položky som si nevšimol).

albertoto wrote:

Už neviem, pri akom režime ukladania (myslím že keď som vypol ukladanie automatickej šírky stĺpcov), tak mi pri znovuotvorení databázy "zmizli" stĺpce dátum, hodnota a mena. Musel som myšou chytiť ľavý okraj záhlavia stĺpca, pred ktorým som očakával chýbajúci stĺpec a potiahol doprava. Chýbajúci stĺpec sa objavil

Budem to testovať, ale uvítam, ak zistíš presný postup nájdenia chyby. Je to podľa mňa stredne závažná chyba.

albertoto wrote:

Windowsáci ma síce zožerú, ale na Macbooku napríklad nemám klávesy ako INS.

Klávesovým skratkám sa chcem venovať viac, nechám na užívateľa, nech si to nastaví podľa svojho gusta. Najskôr sa chcem venovať tomu modulu Rozpočet, nech ho môžeme testovať. Dúfam, že aj na MACu sa budú dať nastaviť nejaké ak nie základné, tak aspoň alternatívne klávesové skratky. big_smile

albertoto wrote:

Všimol som si že keď dám pravé tlačítko na transakciách, tak v dostupnom menu je niekde v strede že Upraviť a pri tom je zobrazená skratka DEL. Zvolené menu naozaj chce vymazať transakciu. Takže by mal byť popis Vymazať a nie Upraviť.
Obdobne pri druhom popise Pridať+ je skratka Space a otvorí to opravu transakcie. Takže by tam mal byť asi popis Upraviť alebo Opraviť. (prkotiny ale objavil som)

Opravím, vďaka za upozornenie. Sú to drobné chybičky, ktoré mne "ušli".

albertoto wrote:

Inak pri mojej databáze s 20000+ záznamami je reakcia programu a zobrazenie transakcií napr. pri vybraní zvoleného časového obdobia alebo iného filtra, pridanie transakcie, a pod. so zápisom do databázy znateľne pomalšia vo verzii 3.0.0 ako v 2.4.3. Ale to asi neovplyvníme.

Uff, tak toto si ma nepríjemne prekvapil. Vo verzii 3.x som schválne začal používať nový typ tabuliek, tzv. VirtualStringTree, ktorý vie zobraziť aj milión záznamov cca za sekundu. Pre istotu som si to teraz nasimuloval a odskúšal u mňa na pomalšom 15-ročnom PC (kde mám Linux): importoval som si staré databázy, čím som naplnil počet vyše 22000 záznamov. Pri radení podľa dátumu, sumy alebo ID trvá zobrazenie údajov len niečo cez sekundu (menej než 1100 milisekúnd). Pri ostatných radeniach (textové stĺpce ako popis, osoba, kategória, účet a pod.) trvá zobrazenie všetkých záznamov podstatne dlhšie (pod 5 sekúnd). Tieto časové údaje by určite mali byť kratšie ako vo verzii 2.x.
Osobne si myslím, že u Teba bude spomalenie kvôli virtualizácii, ale môžem sa mýliť. Vyskúšaj overiť, podľa čoho máš nastavené radenie záznamov. Určite odporúčam radenie podľa dátumu (vzostupne alebo zostupne).

85 (edited by albertoto 2022-09-04 20:25:08)

Slavik wrote:

Pri radení podľa dátumu, sumy alebo ID trvá zobrazenie údajov len niečo cez sekundu (menej než 1100 milisekúnd). Pri ostatných radeniach (textové stĺpce ako popis, osoba, kategória, účet a pod.) trvá zobrazenie všetkých záznamov podstatne dlhšie (pod 5 sekúnd). Tieto časové údaje by určite mali byť kratšie ako vo verzii 2.x.

Skúsil som testnúť priamo na windows notebooku (cca 2-3 ročný DELL / COREi7/10GB RAM). Tú istú databázu cez 20000+ záznamov. Podľa údajov zo stavového riadku verzie 3.0.0 beta5 trvá zobrazenie pri otvorení databázy cca 2500 ms, zobrazenie pri rôznych výberoch od 1400 ms po cca 1600 ms. Je to cca to isté, ako vo virtuáli Windows 10 na MacOS Monterey. Takže si myslím, že pomalosťou virtuálnej mašiny to nebude. Podľa Tebou uvádzaných odoziev je to nepatrne viac. Ale pri pôvodnej verzii 2.4.3 s rovnako veľkou databázou sú tie zobrazovacie časy u mňa vnímateľne rýchlejšie (povedzme že 2x rýchlejšie). Aj na windows notebooku aj na virtuáli na MacOS.

* To nezobrazenie počtu zálohových súborov pri ťahaní posuvníkom mi robí aj na windows notbooku

Ďalší drobný bug:
* Program nedrží nastavenie zvolených filtrov, aj keď je to nastavené (napríklad obdobie august 2022). Zatvorím databázu a program -otvorím a filter je vynulovaný a zobrazujú sa komplet transakcie (20000+) za cca 12 rokov.

albertoto wrote:

Program nedrží nastavenie zvolených filtrov, aj keď je to nastavené (napríklad obdobie august 2022).

O tejto chybe viem, budem to postupne opravovať. smile I tak vďaka za pripomenutie.

87 (edited by Petr M. 2022-09-18 14:10:08)

Ahoj, tak jsem taky zkusil novou verzi. Import proběhl v pořádku, tedy alespoň toho, co se importuje.

Zatím čeho jsem si všiml během pár sekund:

- dole v seznamu účtů se mi zobrazují i Pasivní účty. v okně transakcí je to ale správně
- v seznamu transakcí se mi ve staré verzi líbilo, že Suma u převodů byla zvýrazněna barevně jinak. To jsem hned na první pohled poznal, že je to převod a ne Příjem/výdaj. Jasně, je to vidět vlevo na té ikoně, ale opticky člověk kouká primárně hlavně na částku a ne na ikony. To je prostě o nějaké logice ergonomie
- při 15t. záznamech nepociťuji rozdíl v rychlosti na Windows
- bez těch hodin vlevo dole bych se obešel. jak praví klasik, "ty stěrače a ostřikovače hlásit nemusíte, to přeci vidí" :-D
- někde chybí překlady, někde jsou špatně, ale to se asi doladí
- při zadávání nové transakce nefunguje v rozbalovacích seznamech zadávání pomocí více písmen za sebou. ve staré verzi např. v poli účtu zadám Ai a najde mi to Airbank. Tady zadám Ai a nejdřív mi to najde Airbank, ale po stisknutí I mi to přejde na účet začínající písmenem I. To samé u partnerů apod. kde se to projevuje fakt ještě hůř protože pokud nechci klikat myší ale jen psát, tak je to v delším seznamu nepoužitelné. V popisku to ale funguje správně
- názvy účtů se teď v rozbalovacím poli transakce zobrazují v nějakém jiném pořadí, takže když jsem za těch 13 let zvyklý na nějaké pořadí a ledu poslepu, tak v nové verzi na konci mám úplně jiné zadání transakce. proč se mi nejdřív zobrazuje účet s názvem Airbank - EUR a pak teprve Airbank?
- po zavření a otevření programu se mi zavřou zase všechny filtry vlevo a musím na ně znovu klikat a rozbalovat. já bych je rád viděl stále otevřené, k čemu to je, že se ty nabídky zavřou?
- program si nepamatuje šířky sloupců po otevření. navíc třeba dole v sumarizaci nejde šířka ani měnit, takže mi některé údaje lezou za roh a já ty sloupce nemohu zúžit
- není nutné, aby se aplikace při každém zavření ptala, zda ji chci zavřít

víc jsem neměl možnost vyzkoušet, nicméně ono je to celkově tak překopané, že vlastně je to pro mě zase změna k "horšímu" protože se musím naučit ovládat tu aplikaci jinak, než jsem jí ovládal doposud. Asi jsem divnej, já tyhle změny, kdy se vlastně posune políčko z bodu A do bodu B ale bez jakéhokoliv cíleného důvodu třeba kvůli zlepšení funkce prostě nechápu.
Jsem ajťák, na změny jsem zvyklý, ale musí to mít vždy nějaký důvod a nestačí jen to, že co bylo vlevo je teď nahoře a co bylo vpravo je dole aniž by bylo jasné proč k té změně došlo.

Pak to vypadá, že jsi udělal jen změnu pro změnu, jako microsoft s nabídkou Start ve Windows. Nikdo to nechtěl, nikdo to nechápe, ale je to prostě jinak.

To není kritika, ale pouze můj poznatek a dokud mi nevysvětlíš proč to tak je a v čem to zlepšuje ergonomii práce s aplikací, tak ten poznatek nezměním. Samozřejmě, ve finále si na to zvyknu, když mi nic jiného nezbyde, ale to asi nemá být výsledek dělat něco se stejným výsledkem, jen jiným způsobem.

Ahoj Petře, vďaka za ochotu otestovať a podeliť sa o svoje pripomienky. Moju odpoveď na všetky Tvoje pripomienky by som zhrnul do jednej vety:
takmer vo všetkom súhlasím s Tebou, postupne dolaďujem jednotlivé nedostatky, chce to len čas a trpezlivosť.

Petr M. wrote:

- dole v seznamu účtů se mi zobrazují i Pasivní účty. v okně transakcí je to ale správně

V najbližšej testovacej verzii to bude opravené.

Petr M. wrote:

v seznamu transakcí se mi ve staré verzi líbilo, že Suma u převodů byla zvýrazněna barevně jinak. To jsem hned na první pohled poznal, že je to převod a ne Příjem/výdaj. Jasně, je to vidět vlevo na té ikoně, ale opticky člověk kouká primárně hlavně na částku a ne na ikony. To je prostě o nějaké logice ergonomie

V najbližšej testovacej verzii to bude dopracované.

Petr M. wrote:

při 15t. záznamech nepociťuji rozdíl v rychlosti na Windows.

V najbližšej testovacej verzii tú rýchlosť pocítiš. smile

Petr M. wrote:

bez těch hodin vlevo dole bych se obešel. jak praví klasik, "ty stěrače a ostřikovače hlásit nemusíte, to přeci vidí" :-D

Najbližšia testovacia verzia Ti ponúkne možnosť skryť tieto hodiny.

Petr M. wrote:

někde chybí překlady, někde jsou špatně, ale to se asi doladí.

Potrebujem presne uviesť, kde je to chybné alebo kde chýba preklad, aby som to mohol opraviť. Takto všeobecne nemôžem s tým nič urobiť.

Petr M. wrote:

při zadávání nové transakce nefunguje v rozbalovacích seznamech zadávání pomocí více písmen za sebou. ve staré verzi např. v poli účtu zadám Ai a najde mi to Airbank. Tady zadám Ai a nejdřív mi to najde Airbank, ale po stisknutí I mi to přejde na účet začínající písmenem I. To samé u partnerů apod. kde se to projevuje fakt ještě hůř protože pokud nechci klikat myší ale jen psát, tak je to v delším seznamu nepoužitelné. V popisku to ale funguje správně

Tu som trochu narazil na problém. Kým v programovacom jazyku Delphi bola možnosť vyberať z rozbaľovacieho poľa (comboboxu) pomocou písania textu, v Lazaruse to nejde. Musím sa s tým pohrať a doplniť tam nejakú procedúru na odchytávanie kláves. Toto asi ešte nebude v najbližšej testovacej verzii (ale myslím na to big_smile).

Petr M. wrote:

názvy účtů se teď v rozbalovacím poli transakce zobrazují v nějakém jiném pořadí, takže když jsem za těch 13 let zvyklý na nějaké pořadí a ledu poslepu, tak v nové verzi na konci mám úplně jiné zadání transakce. proč se mi nejdřív zobrazuje účet s názvem Airbank - EUR a pak teprve Airbank?

Toto musím overiť. Abecedné radenie všetkých zoznamov ponechávam na jednotlivý operačný systém, ktorý by mal správne radiť takéto zoznamy. Všimol som si ale, že napr. v Linuxe mi radí položky podľa A..Ž a až potom 0..9., predtým to bolo 0..9 a až potom A..Ž. Možno je to prechodom z programovacieho jazyka Delphi na Lazarus.

Petr M. wrote:

po zavření a otevření programu se mi zavřou zase všechny filtry vlevo a musím na ně znovu klikat a rozbalovat. já bych je rád viděl stále otevřené, k čemu to je, že se ty nabídky zavřou?

V najbližšej testovacej verzii to bude opravené.

Petr M. wrote:

program si nepamatuje šířky sloupců po otevření. navíc třeba dole v sumarizaci nejde šířka ani měnit, takže mi některé údaje lezou za roh a já ty sloupce nemohu zúžit.

V najbližšej testovacej verzii to bude opravené. Tu by mi pomohol konkrétny údaj, o ktorú tabuľku či tabuľky ide.

Petr M. wrote:

není nutné, aby se aplikace při každém zavření ptala, zda ji chci zavřít.

V najbližšej testovacej verzii to bude dopracované.

K překladům a chybám:
CREDIT - bylo by lepší PŘÍJEM, DEBIT - bylo by lepší VÝDAJ, nebo VÝDEJ,
slovo NASTAVĚNÍ změnit na NASTAVENÍ,
AUTOMATICKÉ šířka sloupců v tabulce transakce - opravit na AUTOMATICKÁ šířka sloupců....
ODDĚLOVAČ TISÍCEK změnit na ODDĚLOVAČ TISÍCOVEK nebo TISÍCŮ
FILTR - změnit nápis na MĚSÍC A ROK, místo MĚSÍC & ROK 
Zatím jsem objevil tyto drobnosti.

pejzlmiloslav wrote:

K překladům a chybám:
CREDIT - bylo by lepší PŘÍJEM, DEBIT - bylo by lepší VÝDAJ, nebo VÝDEJ,
slovo NASTAVĚNÍ změnit na NASTAVENÍ,
AUTOMATICKÉ šířka sloupců v tabulce transakce - opravit na AUTOMATICKÁ šířka sloupců....
ODDĚLOVAČ TISÍCEK změnit na ODDĚLOVAČ TISÍCOVEK nebo TISÍCŮ
FILTR - změnit nápis na MĚSÍC A ROK, místo MĚSÍC & ROK 
Zatím jsem objevil tyto drobnosti.

Texty a preklady opravím, vďaka za upozornenie.

Ahoj Slavik, možná by bylo lepší ještě v okně NOVÝ ZÁZNAM ať už CREDIT, DEBIT nebo PŘÍJEM, VÝDAJ předepsáno, pokud to půjde,   velkými písmeny místo malých:
PŘÍJEM, VÝDAJ, TRANSFER.
Zdraví tě Miloslav.

Zdravím, tak jsem také novou verzi vyzkoušel a našel pár drobností.

- položky v seznamu kategorií můžu přidat, ale už nejdou odstranit. Program zamrzne a musí se vynutit jeho ukončení.
- v okně nový záznam na řádku suma nefunguje funkce rychlé kalkulačky.
- ve staré verzi programu se automaticky otevřelo okno nový záznam po každé uložené transakci, v nové verzi to nejde.

Ahoj Radku,
vďaka za cenné postrehy. Chybu v zozname kategórii (odstránenie položky) opravím.
Tie dve ďalšie funkcie sa budem snažiť doplniť ešte kým vydám ďalšiu verziu (verím, že to bude do Vianoc).
Je sa na čo tešiť.

Ahojte,
dnes som vydal 6. beta testovaciu verziu programu. Táto verzia, určená pre Windows aj Linux:
- opravuje mnohé chyby (najmä vami ohlásené)
- pridáva viaceré funkcie, ktoré doteraz nešli - rozpočet, ukladanie filtra, tlač, nastavenia a mnohé iné
- optimalizuje mnohé tabuľky - zrýchlenie hlavnej tabuľky [čo sa týka načítania alebo aj zoradenia údajov] je rapídne - uvítam vaše skúsenosti. Rovnako import RQM databázy prebehne teraz podstatne rýchlejšie, takže som indikátor priebehu importu úplne zrušil. smile

Je potrebné vymazať predošlé beta verzie a tiež databázy, ktoré týmito verziami vznikli (menila sa podstatne štruktúra databázy).
Táto verzia je už pomaly zrelá na ostré vydanie - počkám si ale radšej na Vaše reakcie, za ktoré som veľmi vďačný.

Najbližie plánujem dokončiť ešte niektoré ďalšie funkcie:
- nastavenie klávesových skratiek podľa užívateľa
- veľkosť ikon hlavnej ponuky
- veľkosť písma všetkých tabuliek
- výpočet sumy v poli Suma (funkcia rýchlej kalkulačky)
- modul Štatistika (včítane grafov)
- ďalšie potrebné (ako budem stíhať big_smile)

Dnes som ešte opravil drobné chyby (v importe a v nastaveniach) + pridal pár vylepšení (výpočet sumy v poli SUMA a možnosť nastaviť si písmo a veľkosť písma v tabuľkách). Dnešná verzia je k stiahnutiu ako vždy v tomto odkaze.

96 (edited by Radek 2022-12-12 19:57:41)

Zdravím, teď už používám jen tu nejnovější verzi, ale funkce výpočet sumy v poli SUMA mi stále nechce fungovat.
Ve verzi 2.0 jsem se  prostě pro výpočet Entrem posunul o řádek níž a na řádku SUMA se objevil výsledek.
V této verzi mi to tak nefunguje.
Jinak program je stále lepší a velmi návykový smile

Funkcia výpočtu sumy funguje, len som ju omylom nastavil tak, že musí začínať znakom = (ako v Exceli).
V najbližšej verzii to opravím tak, ako je to vo verzii 2.x.

98

Dobrý večer, při dnešním otestování verze z 8.12.2022 jsem narazil na toto:
- při importu dat z verze 2 se nepřenášejí haléřové částky jednotlivých položek - tzn. zkreslení všech finančních stavů
- v menu Databáze - Průvodce - je text plně v angličtině i při nastavení programu na český jazyk
- menu Program - zůstal název Nastavění - misto Nastavení - při nastavení českého jazyka
- v menu Finanční nástroje - Plánovač - Přidat - Typ - zůstaly anglické názvy Credit,Debit,Transfer - při volbě českého jazyka -
   úprava na Příjem, Výdej, Přesun
- Rozpočet - při vyplnění a závěrečném uložení údajů vyskočí hláška Invalid floating point operation a údaje se nezapíší, skutečnost
   v rámci testovaného měsíce prosince není taktéž zapsána.
Testováno na W10 Pro pro měsíc prosinec 2022 z databáze v.2.4.3.
Jelikož se blíží svátky Vánoční, přeji hodně zdraví, pohody a tvůrčích sil v rámci vývoje tohoto programu.

Ďakujem za tieto správy o chybách. Dnešná verzia by to všetko mala mať už správne.
Ak to tak nie je, prosím o info.
(Mne sa napr. zobrazoval text v Sprievodcovi v češtine a nie v angličtine, takže tam som nemal ako odhaliť a opraviť chybu).

Vďaka aj za vianočné prianie. Prajem tiež krásne Vianoce v kruhu rodiny !!!

100 (edited by szg 2022-12-19 18:48:22)

Dear Slavik. Thank you for your work. I have been using your application for 10+ years.
I have tried the latest beta version and it will be awesome! Finally, the interface looks crisp and sharp on a 32 inch 4K display smile

So far I have found a bug. I changed these settings: hid the clock + changed the "panels and buttons captions" options.
After I press the Save button, I get this error message: "List index (-1) out of bounds. / Error class: EStringListError / Unit name: Classes". Then the row height of the list of transactions will be reduced. Screenshot: https://imgur.com/a/gk1BHC9 (I have not changed the size of the letters.)
However, no setting changes will be saved.

Regards! smile