slavik wrote:Bol to úmysel. Aj to, že pri oprave plánovanej transakcie sa nedajú editovať platby (dá sa robiť buď jedno alebo druhé). Ak si pozrieš zoznam štátnych sviatkov, aj tam som sa takto "vyhral" wink.
Chapem, ze moze byt umysel zablokovat pocas editacie inu polozku z praktickych dovod, kedy by to v databaze mohlo robit problem. Len by bolo vhodne, ak by to nedezorientovalo uzivatela. Asi by bolo vhodnejsie, ak mam robit jedno alebo druhe, mat trebas zablokovanu zalozku platby, alebo ukoncit automaticky rezim editacie s rozrobenym oknom a prejst do modu PLATBY. Takto sa zda, ze sa tam tie udaje stratili. Cloveka nemusi hned napadnut, ze ma z toho vyskocit a do rovnakej zalozky ist opatovne, aby sa to tam zobrazilo. Viem, ked clovek robi programatora, matematika, ekonoma a rozne analyzy, tak sa casto sustredi na ciel, ze mu obcas unikne, ze dana funkcia sa moze beznemu uzivatelovi javit trochu inak, nez ju zamyslal.
Imho intuitivne by bola druha volba lepsia, ak sa to automaticky ulozi a pokracuje sa v zalozke PLATBY. Ak je to problem, tak potom prva varianta, nechat to zablokovane. Mne samotnemu to tak velky problem az robit nebude, ale co poznam uzivatelov, tak by sa pre nich hodil jeden z navrhovanych postupov asi viac. Vo verzii 2.4.1 mi to prislo celkom logicky riesene.
Asi si chcel vylepsit, alebo zjednodusit ovladanie, ci optimalizovat program, ked v minulych verziach vyskocilo nove okno, tak ako uzivatel mam lepsiu predstavivost, ze je to nove okno a pod nim je nejaka vrstva predchadzajuceho okna z ktorej som vysiel. Ak to ostava v tom istom okne a zmiznu urcite udaje, je to take mierne zarazajuce. Clovek by tam cakal, ze pri oprave/editacii, ostanu tie udaje ciastocne na obrazovke a to co sa opravuje je zvyraznene, pripadne sa to menej aktualne urobi ako nejaka vodotlac - menej vyrazne, menej viditelne pismo. Pomaha to potom ludom lepsie sa orientovat v programe vytvaranim nejakej logickej mapy, podla ktorej sa orientuju a lepsie si to potom pamataju. A o to ide, aby ten clovek pracoval intuitivne a nemusel moc premyslat nad mapami programu v ktorej je volbe a co robi.
Co sa tyka chyb - daju sa cakat v kazdom programe. Myslim, ze to kazdy chape. Tym viac, ak je clovek na to sam a vela ludi sa nestihlo zapojit do testovania. Vsetci sme radi, ze po rokoch je von nova verzia, je to taky pekny darcek pred Vianocami
Myslim, ze vela ludi nekontrolovalo nove verzie a dalsich zase nezaujimaju testovacie a tak s novou verziou sa to zase nejak pohne vpred.
Dalo by sa prezradit, po utraseni stabilnej verzie, ak sa opravia, doladia chybicky - aky asi bude dalsi vyvoj, co je na plane? Trebars rozpocet, ratanie s cudzimi menami, kurzove listky............? To len, na co nasledujuce sa mozeme tesit?