1 (edited by Jaroslav 2024-08-10 08:47:41)

Topic: Zobrazení a následná úprava/odstranění záznamu příjmu na účet.

Dobré ráno pane Slavik,
prosím pokouším se zorientovat v programu a momentálně vytvářím novou databazi. Při vkládání výdajů a příjmů se mi vždy všechny zobrazili v řádcích až na jedinou - příjem v částce 2000 kč. I když dám zobrazit všechny provedené transakce (momentálně je tam pouze několik  právě viditelných položek v obrázku) vypnu všechny filtry ! tak z celkových příjmů 2400 kč je v řádcích vidět pouze příjem 400 kč ! potřeboval bych právě ten záznam , kdy jsem zadával příjem 2000 kč abych ho odstranil ! ale nikde ho nemůžu najít a editovat, nebo smazat ! ? Moc děkuji za info -případné vysvětlení. Jaroslav

Post's attachments

RQ money - příjem.PNG 152.62 kb, file has never been downloaded. 

You don't have the permssions to download the attachments of this post.

Re: Zobrazení a následná úprava/odstranění záznamu příjmu na účet.

Dobré ráno,
náhľad obrazovky skutočne "ukrýva" príjmovú transakciu za 2000 Kč. Prosím o zaslanie databázy na môj e-mail na zistenie problému, resp. nájdenie a opravenie chyby.

3 (edited by Jaroslav 2024-08-10 09:33:44)

moc díky. pošlu.

odesláno.

Vďaka za zaslaný súbor. Uvedená stratená transakcia mala poškodené ID kategórie (ťažko povedať, ako k tomu došlo).
Odporúčam túto transakciu vymazať v programe cez menu DATABÁZA / SQL MANAŽÉR a použiť vlastný príkaz:

DELETE FROM data WHERE d_id = 18

Super, provedeno a opraveno. Moc díky za perfektní a upřímně nečekaně rychlou pomoc ! Jdu dále testovat, ale zatím vyhovuje téměř ve všem. Myslím, že budu jeden z velmi spokojených uživatelů, který uhradí platbu pro neomezenou verzi záznamů . Přeji krásný víkend a ještě jednou díky.

6 (edited by Jaroslav 2024-08-11 10:36:25)

Dobré ráno pane Slavik,
narazil jsem na drobný problém, v databázi kterou jsem Vám zasílal - problém je: nejde vytvořit kodkategorie v kategorii "PREVODY BANK.UCTU" - snažil jsem se vytvořit podkategorii "TEST" a jakmile dám uložit tak se vytvoří "TEST" jako samotná kategorie ! Je nějak omezen počet kategorií, nebo podkategorií ?? Díky za info.

Post's attachments

Výstřižek - podkategorie 1.PNG 78.02 kb, file has never been downloaded. 

You don't have the permssions to download the attachments of this post.

Ide o chybu v programe v zozname kategórií, ktorá bola súčasne príčinou predošlej chyby (za 2000 Kč smile).
Chybu spôsobuje diakritika v názve kategórie, s ktorou si SQLite nevie správne poradiť (napr. písmená Š, Ô, Ä, Ö, Ü, Ů a pod.). Kým vydám opravu vo verzii 3.10, odporúčam nasledovné riešenie:
- vytvoriť novú kategóriu bez diakritiky (napr. PREVODY BANK. UCTU)
- ak sú k starej (problematicke)j kategórii priradené nejaké transakcie, hromadnou opravou transakciám priradiť novú kategóriu (bez diakritiky)
- vymazať starú (problematickú) kategóriu (s diakritikou) - PŘEVODY BANK. ÚČTŮ

Za chybu sa ospravedlňujem.