Topic: Rozne druhy financii na jednom bankovom ucte

Ak mate hotovost a mate peniaze na rozne ucely, neni problem v RQ Money, rozdelit ich na viacero virtualnych uctov, napr. podla druhu ucelov. Klasicky obalkovy system hotovosti sa lahko uctuje.

Lenze.... co ked to iste potrebujete urobit na bankovom ucte ? Ako to uctujete ?

Ak banka umoznuje vyuzit zdarma viacero uctov, je to lahke. Problem je, ak je to zpoplatnene, je to zbytocna administrativa naviac. Taktiez je zbytocne vytvarat tolko fyzickych bankovych uctov, kebyze stacil jeden.

Zatial to riesim, ze si vytvorim viacero uctov a potom ich zratavam s pomocou selektivneho filtra. Je to dost pracne, ak mate vela uctov, vyklikavat kazdy z nich, naviac ina osoba potom nemusi mat prehlad, co je realny ucet, ktory ucet patri ku ktoremu a po case moze byt z toho poriadny gulas, ked mate viacero fyzickych bankovych uctov a este viacej virtualnych......

Ako to uctujete  a ako by sa to dalo uctovat efektivnejsie ???

Re: Rozne druhy financii na jednom bankovom ucte

Nikto, nic nikdy neriesil nieco taketo ?

Sorry, ale akosi som nepochopil túto potrebu.
Klasický obálkový systém (/pockets), ktorým fungujú viaceré systémy na správu osobných financií, sa mi nezdal vhodný na to, čo potrebujem ja. Proste nevyhovuje mi, preto som si vybral RQMoney.
Nepochopil som, načo by som rozdeľoval účty na virtuálne? V RQMoney mám účty také, ako ich mám v reáli a vidím tak, čo by som mal na konkrétnom účte mať a viem to porovnať s reálnym stavom.
Možno by to chcelo nejaký konkrétnejší príklad pre potrebu vytvárania virtuálnych účtov.

ak je moznost v banke vytvarat neobmedzene mnozstvo uctov a sporit si na nich na rozne ucely a su zdarma, prosim. Ale ak banka spoplatnuje kazdy ucet, je zbytocne mat x uctov a platit x poplatkov, pripadne pocet uctov moze byt obmedzeny.

S hotovostou neni problem pouzivat klasicky obalkovy system a pocet a druh obalok sa moze menit.

Virtualne ucty v ramci uctu umoznia v ramci jedneho fyzickeho uctu, uctovat stav a pohyby finanncii na rozne ucely. Napr. na jednom fyzickom ucte mozem mat sporenie pre seba, sporenie pre dietam, peniaze na urcity ucel, peniaze od rodiny, peniaze z darov, pozicane peniaze, atd.

Suma sumarum to bude davat jeden ucet. Problem je, ak je fyzickych uctov viac a virtualnych este viacej. Chcelo by to nejake rozumne pouzitie, aby clovek ked rozklikol fyzicky ucet, mohol vidiet tie virtualne ucty. Usetrilo by to zbytocne poplatky a zbytocnu byrokraciu. Ved naco mat X  uctov, ked staci jeden...

Takze k teme:

zatial som to riesil uz 2ma sposobmi:

1/ ako som pisal vyssie - vytvorim viacero uctov a pomenujem ich podobne, len s nejakym mensim rozdielom, trebars na konci je ine cislo. Po zoradeni podla mena uctu, je tak jasne, ktore su ako skupina a mozem ich selektivnym filtrom scitat.

2/ este rychlejsie moze byt, priradit virtualnym uctom novu menu. Napr. miesto EUR dat EU1. Potom ked filtrujem menu EU1, tak mi vlastne ukazuje sumarum vsetkych virtualnych uctov, ktore vytvaraju jeden ucet fyzicky /v banke/. Problem je, ak chcem este mat nad tym skupiny uctov /napr. skupina pre domace hospodarenie, ina pre rezervy, ina pre investicie/. Pri viacerych uctov je to gulas robit cez multifilter a neustale vyklikavat. Ale ak ma niekto malo uctov a nepotrebuje robit kategorie uctov, potom je to pouzitelne pre takuto evidenciu.