Topic: Parovani plateb - transfer mezi ucty

Zdravim vespolek,
predem bych rad podekoval autorovi tohoto programu za skvely nastroj a za to ze do toho vklada tolik casu a usili. Nedavno jsem zacal hledat nejaky programet na domaci ucetnictvi, a musim rict ze tohle je asi bezkonkurencene nejlepsi co jsem zatim nasel. Takze, velke diky Slavik smile
A ted proc pisi - chci poprosit o radu, jak sparovat platby a prekonvertovat je na typ TRANSFER. Provedl jsem import z CSV ze svych uctu, ve vypise ted vidim pohyby mezi ucty, na jednom uctu jako vydej, na druhem jako prijem, oba pohyby maji stejne datum I stejnou castku. Oba jsou vsak stale jako prijem/vydej. Jde nejak hromadne takoveto pohyby zkonvertovat na TRANSFER? Diky, a mejte hezky den
Roman

Re: Parovani plateb - transfer mezi ucty

Ahoj Roman,
ďakujem za pochvalu. Asi Ťa sklamem, program neumožňuje hromadne zmeniť to, čo potrebuješ. Dá sa to ale jednotlivo po záznamoch.
Ak máš naimportované presuny vo forme PRÍJMU a VÝDAJA v rovnakej sume v jeden deň, jeden záznam (napr. PRÍJEM) môžeš vymazať. Druhý záznam (teda VÝDAJ) pomocou opravy zmeníš na typ PRESUN. Skontroluj si pre istotu účty, odkiaľ sa presunú peniaze a kam. Po uložení sa VÝDAJ vymaže a vzniknú dva rôzne PRESUNY (jeden príjmový, druhý výdajový). V novej verzii programu 2.4.1 už budú automaticky spárované.

Ahoj Slavik,
jednotlive po zaznamech jsem to menit zkousel a to funguje v pohode.
Verzi 2.4.1. mam, s tim sparovanim jsi myslel ze budou automaticky sparovane ty presuny ktere vytvorim vyse uvedenym postupem? Jde pripadne nejak sparovat rucne i platby ktere nejsou typu PRESUN?
Diky.

Opravou jedného PRÍJMU alebo VÝDAJU na dva PRESUNY nedôjde k automatickému prepojeniu týchto dvoch protistrán (to môžem ešte doprogramovať). Zatiaľ sa automaticky spárujú len priamo vytvorené PRESUNY.
Dva nespárované presuny môžeš spojiť tak, že ich navzájom označíš a buď použiješ klávesovú skratku CTRL+J (ako join), alebo pravým tlačidlom myši vyvoláš tzv. popup menu, kde je v ponuke prepojenie (žlto-zelená ikona).

Vzájomné spojenie je možné len medzi presunmi. Medzi inými typmi transakcií to nie je možné.

Diky, super, vse jasne, muzu zacit klikat smile
To automaticke sparovani dvou PRESUNU vytvoreneho z PRIJMU/VYDAJE by bylo super, za to se primlouvam.
Pripadne jeste jako dalsi namet do budoucna, co myslim ze by hodne pomohlo pri importu vetsiho poctu uctu (coz asi ceka kazdeho kdo s programem zacina a chce si do nej vzit i historii), kdyby pri oznaceni dvou "protiplateb" (tzn. jeden PRIJEM, na jinem uctu VYDEJ, stejna suma) jsi mel moznost na takto oznacenych zaznamech vyvolat funkci (treba v pop-up menu), ktera by platby zkonvertovala na PRESUN a zaroven sparovala.

Je mi jasné, že by tieto vylepšenia boli prínosom pre užívateľa. Ako vidím, program sa dá zdokonaľovať do nekonečna.
Ešte keby tak človek mal viac voľného času sad a čistú myseľ ako za mlada ... smile

Jojo, je to presne tak, dve temne stranky dospelosti smile
Neuvazoval jsi nekdy z toho udelat opensource nebo nejak zpristupnit zdrojaky, aby mohli ostatni pripadne poslat nejake vylepseni uz nakodovane?

ro2bro wrote:

Neuvazoval jsi nekdy z toho udelat opensource nebo nejak zpristupnit zdrojaky, aby mohli ostatni pripadne poslat nejake vylepseni uz nakodovane?

Zatiaľ nie. smile Do budúcnosti to nevylučujem, ale vložil som do toho priveľa zo svojej energie (za tých vyše 11 rokov vývoja), aby som sa tohto svojho diela vzdal. Dosť mi prirástol k srdcu a rád ho občas ešte vylepšujem.
Ak raz uvidí zdrojáky nejaký iný (skúsený) programátor, určite si bude trhať vlasy, ako mohol niekto takto programovať ... big_smile

Slavik wrote:
ro2bro wrote:

Zatiaľ nie. smile Do budúcnosti to nevylučujem, ale vložil som do toho priveľa zo svojej energie (za tých vyše 11 rokov vývoja), aby som sa tohto svojho diela vzdal. Dosť mi prirástol k srdcu a rád ho občas ešte vylepšujem.
Ak raz uvidí zdrojáky nejaký iný (skúsený) programátor, určite si bude trhať vlasy, ako mohol niekto takto programovať ... big_smile

big_smile jo jasne, to chapu.