Topic: posouvání datumu u trvalých plateb
Ahoj Slávik,
měl bych jeden návrh .... pro mě osobně z každodenního života.
Mám několik účtů, na každém několik trvalých příkazů napříč celým kalendářním měsícem a trochu bojuju s posouváním datumu u plateb s ohledem na víkendy a státní svátky.
Standardně mám nastaveno, že v případě svátků apod. se má datum platby u trvalých plateb posounout o den dříve, což je fajn ....
ALE pouze u plateb, které jdou mezi různými bankami. Tam totiž opravdu dochází k provedení příkazu mimo ty víkendy a svátky.
V případě, kdy mi ale platba jde v rámci jedné banky, tak se samozřejmě ten konkrétní příkaz provádí i o víkendu. A tady narážím na to, že si neustále musím u spousty plateb přenastavovat faktické datum provedení na ten správný den, kdy mají proběhnout, pokud to vychází na víkend.
Takže mám návrh. Bylo by možné, abych si při zakládání trvalých plateb, případně jejich editaci mohl zaškrtnout nějaké políčko, které by zapříčinilo, že se mi platby pro takový trvalý příkaz vygenerují opravdu na ten správný den D a nikoliv na pracovní den před, nebo po tom dni? Byl by to velký problém? U mě ty intra-bankovní převody jsou cca polovina všech trvalých plateb.
Díky a hezký víkend, Petr