Topic: Párování účtů k osobám

Dobrý den,

mám radost, že jsem se po pár letech zase vrátila k používání Vašeho programu. Rozhodli jsme se s manželem začít sledovat naše finance a jelikož jsem dříve program používala jen pro sebe, řešila jsem otázku, zda dát všechny naše peníze do jednoho souboru a nebo rozdělit naše účty na více souborů. Zatím jsem je dala všechny dohromady, ale bohužel nevím, jak se můžu podívat pouze na své peníze (vyfiltrovat jen své účty a vidět jejich statistiky). Nenašla jsem, že by šel přidat vlastník účtu k jednotlivým účtům a podle toho pak filtrovat - vidět, kolik mám já na svých vlastních účtech. Je nějaká taková funkce v programu, která by mi umožnila vidět nejen všechny společné peníze, ale také si vyfiltrovat jen konkrétní účty?

Díky za odpověď.

Anna Sladká

Re: Párování účtů k osobám

anna.nova.963 wrote:

Je nějaká taková funkce v programu, která by mi umožnila vidět nejen všechny společné peníze, ale také si vyfiltrovat jen konkrétní účty?

Dobrý deň, Anna,
filter na ľavej strane obrazovky je veľmi variabilný. Nájdete v ňom tiež filter na účty - či už na jednoduchý výber (iba jedného účtu z rozbaľovacej ponuky) alebo viacnásobný výber (menšie tlačidlo úplne vľavo so znakom zeleného lievika - trychtýře), ktorým sa dajú vybrať viaceré účty podľa toho, ktoré si zaškrtnete.
Slavomír

Post's attachments

filter_1.jpg
filter_1.jpg 17.25 kb, file has never been downloaded. 

You don't have the permssions to download the attachments of this post.

Dobrý den,

děkuji Vám za bleskovou odpověď a díky za navedení, asi jsem mohla více zkoumat - moc díky! smile

Krásný den,

Anna

Dobre, ze niekto prisiel s tymto problemom. Mozno sa to niekomu nezda, ale ak je viac uctov, je to problem rozlisovat, ak chce niekto castejsie porovnavat SVOJE, NASE, alebo NIE MOJE. V programe chyba funkcia pre skupiny uctov. Tak som to suploval nasledovne:

1/ nepouzivam ine meny, takze som si vytvoril novu menu k mene EUR a to menu INE. V nej mas ucty rodinnych prislusnikov. Pre filtraciu teda mozem len vyskrtnut skupinu INE a mam statistiku len za seba, alebo nechat zahrnute vsetko, ci analyzovat len INE ucty, bez svojich.

2/ Druha moznost, ak niekto potrebuje analyzovat napr. len zostatky /ale menej flexibilna/, je zvolenie nazvu uctu, aby zacinal nejakym nazvom napr. ak mam Bankovy ucet, tak je moj, mozem mat "Bankovy ucet SYN" pre synov ucet. Ale mozem si to pomenovat napr. pre skupiny uctov, ze nazvu cudziemu uctu predradim napr. "IU-" Vysledne bude "IU-Bankovy ucet SYN". Ak si dam v zoznam uctov zotriedit od A-Z, tak sa jednoducho da rychlo vykliknut skupina, kde len oznacim prvy a posledny ucet skupiny a ukaze to spolocny zostatok.