Topic: Klávesové skratky

Ahoj Slavomír,
dajú sa niekde zmeniť klávesové skratky používané v programe? Po rokoch som dostal nový notebook a na klávesnici chýba tlačidlo INSERT. A veľmi som zvyknutý na skratku Ctrl + Ins....Ďakujem

Re: Klávesové skratky

Ahoj Brano,
klávesové skratky sa v programe nedajú (zatiaľ) zmeniť.
Možností je viacero:

• používať príkazy myšou (v hornom paneli nástrojov to ide celkom rýchlo)

• používať klávesy trochu obtiažnejšie - vyvolať menu (kontextovú nápovedu) a z nej vybrať daný príkaz daným klávesom

• reklamovať notebook (pre chýbajúci kláves Insert) wink

• počkať, kým neimplementujem do nastavení ovládanie klávesových skratiek (to bude asi na dlhšie).

Dík za odpoveď, tohto som sa bál sad ....jasné, na vyvolanie príkazu používam trackpad/myš no je to veľmi nepríjemné...v práci mám externú klávesnicu, takže to ide...
budem držať palce nech verzia 3.0 je čoskoro tu...nejaký aspoň približný termín vydania? Aspoň rok big_smile

Skončila jeseň a s tým aj práca v záhradke či pri včelách. Víkendy mám KONEČNE voľnejšie, takže po troške pracujem na dvoch verziách súčasne:

• v2.4.2 - pokračovanie v2.4.1, robená v Delphi (programovací jazyk Pascal). Opravujem drobné chyby + pridávam drobné vylepšenia. Mohla by vyjsť začiatkom budúceho roka (včítane verzie pre MacOS X - ak budú hviezdy v dobrej konštelácii).

• v3.0.0 - úplne nová, robená v prostredí Lazarus (programovací jazyk Pascal). Tu je práce ešte veeeľmi veľa. smile Vydanie je v nedohľadne.

Ahoj Slavomír,
zima končí, práce na záhradke pomaly začínajú smile. Pokročil si nejako v RQM? Či už vo verzii 2.4.2, alebo 3.0.0? Díkes a držím palce...

Ahoj Brano,
zatiaľ stále pracujem na verzii 2.4.2 (len po víkendoch). Aktuálne mám rozrobený väčší kus programu (rozširujem a optimalizujem plánovač + platby z plánovača na zápis), teraz to dávam dokopy, aby som mohol prejsť na ďalšie chystané úpravy (resp. opravy).
Ide mi to však dosť pomaly, nerátal som s takým zdržaním ... sad
Keď budem mať verziu schopnú na testovanie, určite sa ozvem. Termín už radšej nepíšem, lebo sa mi ho nedarí dodržať. roll

Ahoj Slavomír,
mám jen dotaz, zda by nešlo do filtru přidat také POPIS. U mne makají verze 2.4.2 a 2.4.3 bez jediného problému, používám obě. Kalendář ve verzi 2.4.3 je naprosto bezvadný. Také se přikláním k formátu NOVÁ TRANSAKCE Z VERZE 2.4.3. Ve verzi 2.4.2 je bezvadný PLÁNOVAČ se Záhlavím a Seznamem. Má velkou výhodu, že se dá změnit vše zapsané a ne jenom částka. Také SEZNAM PŘIPRAVENÝCH PLÁNOVANÝCH PLATEB je ve verzi 2.4.2 bezvadný. Přimlouvám se k zařazení do dalších verzí. A jsem i pro makra, program je hezčí. Vím že každému nejde vyhovět, vyjadřuji jen svůj názor.
Zdraví tě Miloslav.

Miloslav, ďakujem za pripomienky. Pripájam pár mojich postrehov.

pejzlmiloslav wrote:

mám jen dotaz, zda by nešlo do filtru přidat také POPIS

Pokiaľ viem, tak filter v hlavnom okne obsahuje POPIS (na samom spodku filtra - viď priložený obrázok). Alebo ide o nejaký iný filter?

pejzlmiloslav wrote:

Kalendář ve verzi 2.4.3 je naprosto bezvadný.

Ďakujem, niekedy sa mi niečo v programe aj podarí. big_smile

pejzlmiloslav wrote:

Ve verzi 2.4.2 je bezvadný PLÁNOVAČ se Záhlavím a Seznamem. Má velkou výhodu, že se dá změnit vše zapsané a ne jenom částka. Také SEZNAM PŘIPRAVENÝCH PLÁNOVANÝCH PLATEB je ve verzi 2.4.2 bezvadný. Přimlouvám se k zařazení do dalších verzí.

Má niečo verzia 2.4.2 v Plánovači aj v Zozname pripravovaných platieb, čo nemá verzia 2.4.3?

pejzlmiloslav wrote:

A jsem i pro makra, program je hezčí.

Priznám sa, že neviem, ktoré makrá máš na mysli. Žeby poťahy (tzv. skiny)? Tie robili program krajším (a o dosť), ale značne spomaľovali chod programu. sad

Post's attachments

popis.png
popis.png 5.74 kb, file has never been downloaded. 

You don't have the permssions to download the attachments of this post.

9 (edited by pejzlmiloslav 2020-01-11 11:57:14)

POPIS - měl jsem na mysli, aby fungoval jako MĚNA, ÚČET, DRUH, KATEGORIE, PODKATEGORIE, A OSOBA, abych nemusel vypisovat text. Omlouvám se, tady jsem se nevyjádřil jasně.
Ve verzi 2.4.3 z 24.11.2019 je v plánovači pouze Platby a lze změnit jen suma. Ve verzi 2.4.2 z 31.10.2019 lze změnit vše, sumu, datum, opakování, popis atd.
Také se omlouvám za nepřesnost, samozřejmě jsem se přimlouval za potahy (skiny). Já osobně nějak velké spomalení nevnímám a pokud nějaké je, tak mi nevadí.

pejzlmiloslav wrote:

POPIS - měl jsem na mysli, aby fungoval jako MĚNA, ÚČET, DRUH, KATEGORIE, PODKATEGORIE, A OSOBA, abych nemusel vypisovat text.

Aj keď filter na POPIS funguje tuším už od dvoch písmen (a teda sa užívateľ veľa nenapíše), viem to tam doplniť. Ďakujem za tip.

pejzlmiloslav wrote:

Ve verzi 2.4.3 z 24.11.2019 je v plánovači pouze Platby a lze změnit jen suma. Ve verzi 2.4.2 z 31.10.2019 lze změnit vše, sumu, datum, opakování, popis atd.

V plánovači vo verzii 2.4.3 je všetko tak isto ako v plánovači 2.4.2 - len trochu inak usporiadané (kvôli prehľadnosti). Vo vygenerovaných platbách je možné zmeniť všetko (dátum, sumu a dokonca aj dátum zápisu). V samotnom plánovači sa dajú opraviť hlavičky týchto vygenerovaných platieb cez tlačidlo OPRAVIŤ - ale len polia SUMA, POPIS, ÚČET, KATEGÓRIA, OSOBA a PARTNER. Zvyšné polia sa nedali opraviť nikdy (boli zablokované).

Slavik OK, je to opravdu jak píšeš.